Sista inlägget här på ett tag

Håller på med det sista av packningen nu, för imorgon bär det av!

Har iallafall lagt på 2 lack av Mavalas Nicosia lack, ett väldigt naturellt/hudfärgat lack som har en finish som ser lite ut som sammet. Inget uppseendeväckande, och om det flagnar så kommer det inte att synas så väl. Vem vet när jag målar naglarna nästa gång ;)
Här är bloggen som jag kommer att skriva på den närmaste månaden, för dem som är intreeserade. För er som bara är intresserade av naglar får snällt vänta här tills jag kommer hem! Kalifornien .

image21

Kors och tvärs

Tog till slut bort Mavala lacket, men nu vet jag att Dakar iallafall är en färg som håller LÄNGE. Men nu ville jag ha lite förändring igen. Tog mitt andra Mavala lack som heter Glacier. Snygg färg men den var väldigt tunn. Tror jag målade på 4 lager innan jag fick täckningen jag ville ha. Eftersom jag började så sent på kvällen så orkade jag inte måla något avancerat mönster, utan drog bara lite linjer kors och tvärs över nageln, med lila, rosa och vitt/silvrigt lack. Måste träna på att få linjerna mer raka, men det duger för tillfället =) Och som vanligt ser det bättre ut i verkligheten, utan den skarpa blixten (måste ha blixt för att få med färgerna)
image19
image20

Fullt upp

Jo jag vet att inte bloggen är så aktiv just nu, och det ursäktar jag för! Har fullt upp att planera min resa till kalifornien nästa vecka =) Mycket man ska tänka på så att man inte glömmer något. Har varit till Ikea idag och köpt några förpackningar med batterier till min digitalkamera. Förhoppningsvis blir det många bilder jag kan lägga upp på bloggen! Ska bli så skönt att komma bort från det vanliga ett tag, jobb osv.

För övrigt har inte Mavala lacket flagnat än! Hade aldrig trott att man kunde få så bra kvalité för så lite pengar (39kr). Har ju gått snart en vecka, vilket är ovanligt i mitt fall. Har 2 fysiska jobb och då tar händerna och naglarna mycket stryk.
Men när det väl flagnar så funderar jag på om man kanske skulle ta ett ljust lack och sen måla små "cherry blossoms". Små körsbärsblommor på små grenar... Får testa och se hur det ser ut. Tycker för övrigt om andra japanska motiv, så de röda, vita och svarta dekorationslacken kommer nog ta slut ganska snabbt ;) Nä nu ska jag ta det lugnt och invänta desperate housewives.


Inlägg om inget speciellt

Ska bara tillägga att jag är glatt överraskad av Mavalas lack. Det har iallafall klarat en hel dag med städning, många stötar och mycket vistelse i vatten haha ( har fortsatt med vårstädningen, och det är inte många lack som överlever denna prövning). Ser fortfarande lika fint ut med mina små blommor =) Har fått beröm för dem idag, och det blir man ju alltid glad för! Ska bli kul att se hur länge det håller innan det börjar flagna. Och när det väl händer tror jag att jag ska fixa något mer "glammigt". Med glitter och grejor. Man ska behandla sina naglar som om de är små smycken/accessoarer. Finns så otroligt många möjligheter till förändring, som tyvärr många missar.
Åkte buss idag och ALLA tjejer hade små korta naglar med antingen inget lack, eller typ mörka såsom lila och svart. Såg så tråkigt ut. Jag vill ju ha färg och glitter =) Helt omodernt antar jag, men men... Jag har aldrig följt mode och kommer inte göra det nu heller. Har vad jag tycker är snyggt och vad jag trivs i!

Älskade förresten det stärkande nagelserumet jag köpte.  Det går verkligen IN i nagel och lägger sig inte som ett lack. Efter några påstrykningar kändes nageln mycket smidigare och starkare, så det är något jag kommer fortsätta med. Den vita nagelpennan var däremot fruktansvärd. Helt värdelös. Sköljde den i varmt vatten och skulle måla på under nageltippen, men det var bara gladdigt och färgen höll inte och var ojämn. Får använda den till att peta ner nagelbanden med istället.

Blommor

Målade på Mavalas lack dakar som bas, 2 lager, men sen blev jag lat och använde mina färdiga nageldekorationer istället för att måla egna haha. Tror jag håller på att bli förkyld, och då vill man inte sitta med huvudet framåtlutat och måla (rinnande näsa). Jobbigt... Men det kanske är pollen som spökar också.
Aja såhär blev det iallafall, och som vanligt så pillar jag bort det jag målat utanför dagen efter =P Och ja, naglarna är ganska korta, men jag filade bort alla toppar som var flisiga och tunna. Ska banne mig få snygga naglar!

image18

Penslar

Nu äntligen har mina Nail Art penslar från kina kommit. Beställde 6 st i olika former och storlekar, så nu är det bara att börja träna! Funderar på att lägga ett av Mavala lacken jag köpte igår som grund och kanske göra lite vita blommor? Är iallafall sugen på ett "vårigt" motiv =)

image17

(skullle ha lagt ett mynt eller något brevid för jämnförelse, men de är såklart jättesmå)

Vår!

Vad härligt att våren äntligen verkar vara påväg, efter bakslaget förra veckan med 1 dm snö. Bestämde mig för att ta en sväng ner på stan i det fina varma vädret och gå runt i affärer (invigde även vårjackan, men än är det nog för tidigt att hänga undan dunjackan).
Köpte ett par svarta strumpbyxor på Lindex, och och lite nagelgrejor på Kicks.
Har kört med Depends "vanliga" nagelolja, men idag köpte jag deras sesamolja som ska vara speciellt bra för torra/flisiga naglar (men ve och fasa vad fruktansvärt illa den luktar, tur att jag har mitt nailbutter att dälja doften med)! Köpte även ett stärkande nagelserum för samma ändamål. Inhandlade också en ny poleringsfil eftersom min gamla var så sliten, plus en White nail pen. Man ska visst skölja den med ljummet vatten och sen måla under nagelkanten. Enklare version av fransk manikyr med andra ord =)
Blev även 2 lack från Mavala, vilket är ett märke jag inte testat förut. Hoppas det är så bra som jag hört. Färgerna Glacier och Dakar blev det, båda rosa.

image16


The Wild Look

Eftersom det inte är något bra på TV just nu så har jag målat mina tånaglar. Blev ett leopardmönster, men vet dock inte om det är något man skulle våga ha på fingernaglarna?
Och det är som sagt svårt att få färgerna rätt på bild vad det gäller glansigt lack. Som bas hade jag iallafall Isadoras Sheer Apricot, som är lite rosa/persiko färgat (ser dock silvrigt ut på bilden). Efter det så duttade jag ut några prickar med ett guldigt lack som jag till sist ramade in med en svart färg. Blev ganska nöjd om jag får säga det själv =)

image15

Lack

Det är ju synd att det ska vara så svårt att få ljusa färger bra på bild. Har iallafall lekt runt med lite lack, och det blev ganska bra. Det ser mycker bättre ut i verkligheten, än på bild (jag lovar). Ser väldigt ojämnt ut med digitalkameran. Som bas har jag iallafall lagt 2 lager Pearly Silk från Isadora, och ovanpå det har jag dragit lite vågiga streck först med ett rosa dekorationslack, och sen med ett rosa glittrigt lack (det rosa glittret syns inte för 5 öre på bilden haha, bara som typ prickar). Ser ut som små rosa flammor som kommer upp ur det nedre hörnet. Och om man inte tittar så noga se ser det ut som en mjuk övergång mellan ljust rosa till en mörkare nyans. Och det glittrar och blänker! Bling bling naglar =)
*ska fortsätta experimentera med ljus och vinklar för att få bra bilder*

image14
(och ja jag har målat lite utanför, men det pillas bort sen när lacket torkat) ;)

Nagelgodis

Har beställt hem lite smått och gott från ebay för att peppa mig själv att få bättre naglar. Har alltid tyckt att nageldekorationer är snyggt, och jag har hållt på med det tidigare (innan jag började slarva och fick dåliga naglar).
Så först och främst beställde jag hem ett set med dekorationslack, 24 olika färger. I själva locket sitter både en penna och en lång smal pensel, så det är lätt att måla små motiv. Har testat det 2 gånger och det håller riktigt bra. (lägger dock inte upp några bilder på mina första försök, eftersom det var ett tag sen senast. Måste träna!)

image6

Gillar just nu naglar i fräscha färger som ljusrosa/vitt/silver. Små blommor är också snyggt. Så för att underlätta de dagar jag inte orkar sitta och måla dem själv så beställde jag hem 16 ark med 3D stickers. 12 med vita blommor med små rosa stenar, och 4 st med mörkare motiv.

image7
image8
image9

och till sist några små stenar

image10

Ska bli så roligt att sätta igång och göra egna små designer igen! Kommer lägga upp bilder när jag fått lite bättre längd på naglarna.

Alla produkterna gick på ca 120 kr med frakt från Kina.

På vägen mot vackrare naglar

Händerna tvättas ju hur många gånger som helst per dag, och det torkar ut både naglarna och händerna. Så nåt som naturligtvis måste ingå i nagelvårdsrutinen är att återfukta händerna (hur kul skulle det vara med vackra naglar på ett par narriga uttorkade händer? Inte speciellt). Smörj naglar och nagelband med olja, och köp en riktigt bra handcreme.
Har länge kört med Åhléns egen aloe vera handcreme, men den luktar inte speciellt gott. Och eftersom det är en produkt som ska användas så många gånger om dagen så är det ganska viktigt att den känns bra och luktar gott så att man VILL använda den.

På apoteket hittade jag ACOs sense & care canola oil handcreme, och jag blev faktiskt nöjd. Konsistensen är väldigt tjock men silkeslen, och den känns dryg. Man blir väldigt mjuk av den utan att det känns kladdigt, den går snabbt in i huden. Men det bästa är att den luktar så gott. Feminint och blommigt. Känns som en lyxig handcreme, som jag definitivt kommer köpa igen. Tror jag betalade 42 kr.

image5

För mer info om den så gå in på ACOs hemsida.

Nail Butter från Tvål

Fick hem min beställning från Tvål igår, nämligen 2 st nail butters. Fick höra talas om dessa små burkar via olika bloggar, så jag kände att jag ville testa. Gick in på eleven.se, men där kostar en burk på 10 g 99 spänn. Lite för mycket för min plånbok, så jag fortsatte att googla runt tills jag kom till Tvåls officiella hemsida. Där kostar de $6.50 vilket är ca 40 kr. Mycket bättre!
Efter mycket velande beställde jag Mandarin orange chiffon och Blueberry vanilla perfait. Vid ett senare tillfälle hoppas jag att jag kan testa Banana cream pie och Pink cotton candy!

Mandarin orange chiffon blev direkt en favorit. Nagelbanden blir mjuka och smidiga och naglarna känns återfuktade (på ett bra sätt). Men det bästa är ändå doften. Luktar friskt av apelsin och doften håller i sig LÄNGE. Även efter att man tvättat händerna. Så nu har jag spenderat 2 dagar med att sniffa på mina händer och smörja in mig med mer så fort jag har händerna fria.

VARNING! BEROENDEFRAMKALLANDE!

image4

From scratch

Har länge funderat på att börja blogga, men då är ju frågan vad man ska börja blogga om. Efter mycket om och men så beslutade jag att inte ha något speciellt tema, eftersom mina intressen varierar från vecka till vecka. Och just nu är det naglar som gäller.

Har slarvat med min nagelvård hela vintern (naglarna har varit sköra och skivat sig sen det blev kallt, och till slut gav jag upp). Men nu när våren är på ingång så ska jag ta och skärpa till mig och fixa långa snygga naglar som jag kan pyssla med.
För ca 2 veckor sen stack jag till Åhléns och köpte Depends "stärkande vård kit", som sägs innehålla allt för att få vackra naglar. I den lilla förpackningen fick man med följande produkter:

1 liten nagelfil
1 manikyrpinne
1 nagelborste
1 tub med nagelbandskräm
1 tub med handkräm
1 flaska nagelbandremover
1 flaska nagelolja

image2

Betalade ca 150 kr för detta kit, och nu efter bara 2 veckor kan jag säga att det är värt pengarna. Har redan fått mycket finare och starkare naglar!
Utöver kitet så köpte jag även deras nagelstärkare, en glasfil (ska vara mer skonsamt än de vanliga filarna) och ett nagellim ifall olyckan skulle vara framme trots allt.

Mer fakta om allting finns inne på Depends hemsida Depend Cosmetics

RSS 2.0